+386 4 236 55 50 narocanje@fabjan.si

ŽILNA KIRURGIJA

Kronično obolenje ven nastopi, ko žile v nogah izgubijo svojo prožnost, saj venske zaklopke niso več tako učinkovite pri svojem delu. Posledično pride do obratnega toka krvi in zastoja venske krvi v spodnjih okončinah.

Krčne žile na spodnjih okončinah (varice) so posledica razširitve podkožnih ven. Ne predstavljajo problemov le zaradi izgleda (kozmetični problem), temveč povzročajo tudi težave.

Laserska metoda odstranjevanja žilnih sprememb (kapilar) je popolnoma neinvaziven poseg, s skoraj brez bolečin. Največkrat je prisoten občutek zbadanja. Hladilni sistem preprečuje bolečino med posegom in hkrati ščiti zgorno plast kože pred morebnitnimi poškodbami. Laserski žarek vpliva le na pigment (hemoglobin), ki ga vsebujejo žilne spremembe in pri tem ne poškoduje povrhnjice in drugih struktur v podkožju.

Učinek

Spremembe je mogoče opaziti že takoj po posegu, vendar je potrebno na tretiranem področju kožo negovati najmanj štiri tedne. Pri tem svetujemo izogibanje soncu in ustrezno zaščito pred morebitnim izpostavljanju soncu.

Po posegu

Takoj po postopku se okoli tretirane površine pojavi rdečica in oteklina. Oteklina in rdečica največkrat še isti dan izzvenita. Na obsežnejših področjih se lahko pojavijo manjši hematomi (črnice), ki pa zahtevajo malo daljše okrevanje, vendar tudi to ob pravilni negi izgine. 

Število tretmajev je odvisno od značilnosti žilnih sprememb, npr. globine, obsega, vrste in barve. Vendar je postopek izjemno učinkovit, saj sta v 70 % velikokrat potrebna le en do dva posega. Le v primeru obsežnejših področij je potrebno tretma večkrat ponoviti, da ne bi prišlo do trajnejših poškodb.

Po posegu odsvetujemo fizično aktivnost vsaj en teden do dva, v primeru obsežnejših področji svetujemo tudi nošenje nogavice, ki jih prinese stranka lahko že dan posega.

Naročanje

_________________________

Po telefonu:

+386 4 23 65 550

+386 51 357 200

po e-pošti.

narocanje@fabjan.si 

ali preko spletnega obrazca