+386 4 236 55 50 narocanje@fabjan.si

O nas

Primarna dejavnost naše kliniki je splošna in plastična kirurgija. Prav zato od njenega začetka 1992 je Estetika Fabjan del javne zdravstvene mreže in ima koncesijo za splošno in plastično kirurgijo. V tem času smo operirali že res ogromno pacientov, odkrili več kot 200 malignih melanomov (med najhujšimi oblikami raka kože) in ogromno število manj agresivnih rakastih obolenj (čez 6000), odpravili smo hude težave zaradi funkcionalnih motenj rok (npr. utesnitev živca v zapestju) itd.

Želja vsakega pacienta je seveda čim hitrejša pot do celovite rešitve njegovega zdravstvenega problema, česar se v kliniki Fabjan Šenčur zelo dobro zavedamo. Zato poskušamo pacientom kar najbolj pomagati s čim  krajšimi čakalnimi dobami za posamezne zdravstvene storitve.

Prvih 12 mesecev v novih prostorih

Pa je leto naokoli in s tem tudi čas, da pod črto potegnemo, kaj nam je uspelo narediti v minulih dvanajstih mesecih.

Januarja 2019 smo začeli delati v novih prostorih v Šenčurju. Sprva smo paciente v kirurški ambulanti obravnavali 2-3-krat tedensko. Glede na potrebe pacientov in skrajšanje čakalnih vrst smo novembra 2019 opravili kar 30 kirurških ambulant in čakalno vrsto skrajšali na do 14 dni (pod stopnjo hitro).

Obravnavali smo več kot 500 pacientov in opravili približno 2500 operativnih posegov. Najpogostejši operativni posegi na roki so sprostitev medianusa v zapestnem prehodu, contractura dupuytren, ganglij ter trigger finger.

Več kot dve tretjini operativnih posegov je posegov na koži, in sicer zaradi malignih stanj kože. Tu smo zelo učinkoviti tako z diagnostiko, saj imamo v teamu specialista dermatologa, kot tudi s hitrim nadaljnjim zdravljenjem oz. kirurškim posegom, če je potreben.

Tudi v letu 2020 se bomo trudili, da bo čakalna doba minimalna, da bodo pacienti obravnavani strokovno in čim hitreje.

Celotna zgodba ne bi bila tako uspešna brez odličnega teama naših zdravnikov specialistov ter zdravstvenega in administrativnega kadra. Prav tako so del celotne zgodbe osebni zdravniki in dermatologi, ki zaupajo v naše delo in paciente napotijo v našo ustanovo.

Na koncu še zahvala ljudem – pacientom, ki prav tako zaupajo v naše strokovni team in s tem omogočajo razvoj naše zdravstvene dejavnosti.

Gašper Fabjan, direktor

 

V tem, pravzaprav že res dolgem času, smo se najprej uveljavili v ožji, gorenjski regiji, nato pa tudi v širšem slovenskem prostoru. Letos smo se preselili iz Kranja, kjer smo domovali 25 let, vendar smo se stiskali v premajhnih prostorih.V Šenčurju pa imamo res odlične pogoje, tako za paciente kot za osebje.
Področje, ki ga »pokriva« naša koncesija, so, kot že rečeno,predvsem spremembe na koži in funkcionalne motnje rok.
Pri nas delajo izkušeni in predani kirurgi, usposobljene in prijazne medicinske sestre ter ustrežljivi administratorji.Vsi skupaj poskušamo kar najbolj strokovno, prijazno in profesionalno opravljati svoje delo!

Tako vas vabimo, da se v našo ambulanto naročite, in sicer je na voljo nekaj različnih načinov: osebno na naši kliniki,telefonsko, pisno, preko portala narocanje@fabjan.si in preko javnega portala e-zdrav, ki je slovenski nacionalni projekt za naročanje v javno zdravstveno mrežo (kjer lahko vidite tudi vse izvajalce zdravstvenih dejavnosti zaželeno področje in tudi čakalne dobe za posameznega izvajalca).Najpreprosteje je seveda naročanje prav preko ezdravportala, ker lahko izbirate med izvajalci zdravstvenih storitev, pa še natančno vidite, kolikšna je čakalna dobapri posameznem izvajalcu.

Ko ste pri nas že naročeni, so stvari zelo preproste. Nekaj dni pred dogovorjenim terminom dobite pisni ali SMS opomnik za termin, da po naključju v tem hitrem tempu ne pozabite na naročeni obisk pri nas.

Na dogovorjeni termin pridete z obvestilom o e-napotnici in morebitnimi izvidi v zvezi s tem problemom ter s kartico ZZZS, s katero se registrirate v VRSTOMATU takoj pri vhodu v kliniko. Kartico lahko pospravite in se usedete nasproti na stole, kjer počakate, da vas pokličejo. Medicinska sestra vas pokliče in spremlja do ambulante, kjer vas zdravnik klinično pregleda, ob tem mu izročite tudi morebitne izvide, ki jih imate s seboj.

Na prvi obravnavi že tudi v večini primerov pacienta ne samo pregledamo, ampak mu tudi že opravimo operativni poseg ali poseg z neoperativno terapijo, oz. ga napotimo za diagnosticiranje še k nadaljnjim preiskavam, če so le-te potrebne za obravnavo pacienta. V primeru, da je pacient na terapijah, pred katerimi je potrebna dodatna priprava(npr. antikoagulantna terapija) ali je potrebno obsežnejše operativno zdravljenje, pa dobi pacient ustrezna navodila za pripravo na operativni poseg in datum posega.

Po operativnem posegu dobi pacient navodila za nego,preveze in obiske pri osebnem zdravniku oziroma pri nas.V večini primerov operirane kožne spremembe pošljemo na histopatološko analizo, s čimer seznanimo pacienta.Nekako v treh tednih dobimo tudi rezultate te preiskave in z njimi seznanimo paciente. Seveda je od preiskave odvisna tudi nadaljnja obravnava, če je sprememba nevarna(maligna) in ni bila izrezana v celoti oz. je potrebna še onkološka terapija.

Če pa gre za operativne posege zaradi drugih vzrokov, npr. operacije na rokah, pa bolnik dobi pisna navodila za terapijo po posegu, da z vajami svojo roko dokončno rehabilitira.

Od prejema e-napotnice do rešitve zdravstvenega problema v kar najkrajšem možnem času! Tako, to bi bilo v kratkem, zelo na hitro, vse!! Tako kot krajšamo čakalne dobe, želimo tudi s čim manj besedami povedati čim več!!

Veselimo se vašega obiska, pridite in NAS PREIZKUSITE.

Andreja Kraševec, vodja administracije

Andreja Kraševec

Andreja Kraševec

vodja administracije

POGOVOR S STROKOVNJAKOM

V kolikor imate kakršna koli vprašanja, nam jih prosim zaupajte s klikom na spodnji gumb.

Zakaj izbrati nas?

N

25+ let izkušenj

Marjan Fabjan dr. med. je leta 1992 odprl prvo ambulanto za estetsko kirurgijo v Kranju, nekaj let za tem pa v vasi Kolomban pri Ankaranu še kliniko

N

100.000 uspešnih operacij

Omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium.

N

Najboljša ekipa

Od prve obravnave pri nas, do zaključka, za vas skrbi najboljša ekipa. 

Naša ekipa

 Strokovnjaki, ki jim lahko zaupate

Gašper Fabjan

Gašper Fabjan

direktor

Marjan Fabjan

Marjan Fabjan

dr. med. spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Zora Fabjan

Zora Fabjan

dr. med. spec. anesteziolog

Živa Fabjan

Živa Fabjan

Specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije - Specialist na tujih trgih

Valerija Fabjan

Valerija Fabjan

vodja lepotne kozmetike

Miloš Petrovič

Miloš Petrovič

dr. med. spec. urolog

Matej Lavrič

Matej Lavrič

dr. med. specialist kirurg

Robert Carotta

Robert Carotta

dr. med, specialist kirurg

Tamara Levičnik

Tamara Levičnik

dr. med. specialistka dermatovenerologije

Špela Rangus

Špela Rangus

dr. dentalne medicine

Anže Militarov

Anže Militarov

dr. med, specialist kirurg

Polonca Šter

Polonca Šter

dr. dentalne medicine

Lea Mogilnicki

Lea Mogilnicki

dr. med. specialist oftalmolog

Doc. dr. Xhevat Lumi

Doc. dr. Xhevat Lumi

dr. med. specialist oftalmolog

Žiga Kovačič

Žiga Kovačič

dr. dentalne medicine, maksilofacialni kirurg

Jernej Bernik

Jernej Bernik

dr. med. specialist ginekologije

Robi Kordič

Robi Kordič

dr. med. specialist urolog

prim. Matjaž Šolinc

prim. Matjaž Šolinc

dr. med., specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Irina Vostrueva

Irina Vostrueva

dr. med. specialistka ginekologije

Ozrenka Nikolič Vranič

Ozrenka Nikolič Vranič

diplomirana medicinska sestra

Jana Per Strgar

Jana Per Strgar

dipl. ustna higieničarka

Zunanje povezave 

Klinike, kjer delujejo naši strokovnjaki